Hästarna

Rosendahls Ridskola

"Så nära egen häst-känslan du kan komma"

Här presenterar vi våra hästar

Korsningsponny född 1999


Kan vara grinig i sin box men är mycket snäll och trygg att rida. Han är en väldigt populär herre och är LB-utbildad i dressyr samt LA-utbildad i hoppning.

Korsningshäst född 1999
(New Forest, Lippizzaner, Arab och Nordsvensk)


Bolero är en liten storhäst, mycket snäll och trygg. "Bollen" är väldigt populär och LC-utbildad i hoppning och LA-utbildad i dressyr.

Fjording född 1997


Dimma är en D-ponny som är mycket snäll och foglig, kan dock vara både pigg och slö beroende på om man rider mycket med benen och rumpan. Vid hoppning måste man ha mycket fart för att ta sig över hindren. Dimma är trafiksäker och vår blivande voltigehäst samt handikappshäst. Hon är LC-utbildad i både hoppning och dressyr.

Shetlandsponny född 1990


Vår minsting i stallet, inlånad "gubbe" som är genomsnäll. Ska göras iordning på stallgången. Lite lat, så benen dina får driva en hel del. Är både inkörd och inriden.

Emil


född 2013


En mycket snäll herre som ska vara uppbunden vid all hantering. Är fortfarande under utbildning. LB-LA-utbildad i dressyr och LB-utbildad i hoppning.

Pigg och glad både inne och på uteritter.

Shetlandsponny född 1989


En snäll herre som har varit med länge och kan en hel del knep. Han är både busig och trygg. Är inkörd och LC-utbildad i både dressyr och hoppning. Klarar sig inte utan sin "rumskompis" Egon, så behöver ställas på gången eller släppas ut i en hage när Egon går på lektion.

född 2005


En känslig herre som du inte får stressa när du gör iordning honom eller vid ridning. Han rids endast av de lite erfarnare eleverna. Du måste rida med mjuk och stadig hand och jämt tryck i skänklarna. Han är även rädd om sin rumpa så man får hålla avstånd. Hoppning är inte hans starka sida men blir bättre och bättre och gör sitt bästa. Funkar bra på uteritter. Skydd bak.

New Forest född 1997


Har blivit lite till åren, så han börjar att få ta det lite lugnare i verksamheten och behöver skrittas 20 min innan sin lektion. Är 100% trygg både ute och inne. Trafiksäker. Alla kan rida honom, dock är han pigg ute. Utbildad i LA/MSV i dressyr. Ska vara uppbunden vid all hantering. Skydd runt om. Kan nafsa lite när du spänner sadelgjorden så ta det försiktigt och lugnt.

Russ


Ett sto som ska vara uppbunden vid all hantering. En genomsnäll dam som kan vara både pigg och slö, beroende på ryttaren. Hon är svår att ha spö så man kan daska lite lätt med handen istället. Hon är jätteglad i att hoppa. Utbildad i LC/LB i hoppning och LC/LB i dressyr.

Hilding


Welsh född 2003


En mycket snäll herre som ska uppbunden vid all hantering. Välutbildad och ganska bra på hoppning. Pigg att rida men du måste rida med benen ändå och stilla händer.

Alla kan rida honom, dock så är han inte så viktbärande. LB/LA-utbildad i dressyr och LC-utbildad i hoppning. Trafiksäker.

Svenskt halvblod född 2005


En fin kille som kan mycket i dressyren om du orkar rida. Kan ibland vara lite busig men om du rider ordentligt och visar vem som bestämmer så är han en riktig läromästare. Han kräver lite extra omsorg med stretchning då han lätt blir överansträngd i ryggen. Fråga Lollo om du är osäker. Ska vara uppbunden vid all hantering och ha skydd och boots på alla fyra ben vid all ridning.

Ardenner


En stor och tung dam, väger över 1 ton och växer fortfarande. Är mycket trygg både ute och inne. Rids av alla. Utbildas extra av Lollo i både körning och dressyr. Bommar och hoppning är inte så kul annars fungerar det mesta med damen. Ska antingen göras iordning uppbunden i sin box eller på stallgången.

Sv halvblod/Appalosa född 2013


Inlånad från My Blomqvist 2019-2020.


Mycket snäll kille som dock ska vara uppbunden vid all hantering. Är fortfarande under utbildning så han rids endast av de äldre tonåringarna och duktiga vuxna.

Med gummisnodd är han jättesnäll, utan så kan "räven bakom örat" titta fram. Rids med en mjuk hand, stadiga ben och ett stadigt säte. Välutbildad i dressyr MSV och hoppar lätt 110-120 med rätt ryttare.

Ardenner


Inlånat sto under 2019-2021. Mycket snäll dam men stark, så hon måste ledas med hingstkedja. Är lite beroende av sin grannkompis Maja och blir orolig när hon får stå själv. Har inte kommit så långt i sin utbildning än men är inkörd. Hoppas kunna betäcka henne under 2020. Ska vara uppbunden vid all hantering.

Tinker


En mycket snäll och ambitös häst. Kan vara lite snabb i galoppen ute och i ridhuset men är lugn för övrigt. Trygg i sig själv och i trafiken. Hoppning är väl inte hans starka sida men han gör sitt bästa. Ska vara uppbunden vid all hantering. Rids med en mjuk och stadig hand och jämt skänkeltryck och stark rumpa.

Polsk import


Ett envist C-ponny sto men som är mycket snäll. Kan vara lite stark vid hantering och ridning. Eftersom hon är så envis kan det även vara en utmaning i både ridningen och vid hanteringen, men ge dig inte! Hon ska vara uppbunden vid all hantering. LC-utbildad i både dressyr och hoppning.

Korsningsponny född 2002


Tonardo är en C-ponny valack. Han kan test dig ordentligt om du är lite osäker vid hanteringen men var bestämd så löser sig det mesta. Han är oftast pigg och glad och mycket populär, en riktig läromästare. Han är även snäll ute och mycket trafiksäker. Gillar att hoppa. LB-utbildad i dressyr och LB/LA-utbildad i hoppning.


Sidan senast uppdaterad: 2020-01-24