Hästarna

Här presenterar vi våra hästar

Korsningsponny född 1999


Kan vara grinig i sin box men är mycket snäll och trygg att rida. Han är en väldigt populär herre och är LB-utbildad i dressyr samt LA-utbildad i hoppning.

Korsningshäst född 1999
(New Forest, Lippizzaner, Arab och Nordsvensk)


Bolero är en liten storhäst, mycket snäll och trygg. "Bollen" är väldigt populär och LC-utbildad i hoppning och LA-utbildad i dressyr.

Fjording född 1997


Dimma är en D-ponny som är mycket snäll och foglig, kan dock vara både pigg och slö beroende på om man rider mycket med benen och rumpan. Vid hoppning måste man ha mycket fart för att ta sig över hindren. Dimma är trafiksäker och vår blivande voltigehäst samt handikappshäst. Hon är LC-utbildad i både hoppning och dressyr.

Shetlandsponny född 1990


Vår minsting i stallet, inlånad "gubbe" som är genomsnäll. Ska göras iordning på stallgången. Lite lat, så benen dina får driva en hel del. Är både inkörd och inriden.

Shetlandsponny född 1989


En snäll herre som har varit med länge och kan en hel del knep. Han är både busig och trygg. Är inkörd och LC-utbildad i både dressyr och hoppning. Klarar sig inte utan sin "rumskompis" Egon, så behöver ställas på gången eller släppas ut i en hage när Egon går på lektion.

Russ


Ett sto som ska vara uppbunden vid all hantering. En genomsnäll dam som kan vara både pigg och slö, beroende på ryttaren. Hon är svår att ha spö så man kan daska lite lätt med handen istället. Hon är jätteglad i att hoppa. Utbildad i LC/LB i hoppning och LC/LB i dressyr.

Hilding


Welsh född 2003


En mycket snäll herre som ska uppbunden vid all hantering. Välutbildad och ganska bra på hoppning. Pigg att rida men du måste rida med benen ändå och stilla händer.

Alla kan rida honom, dock så är han inte så viktbärande. LB/LA-utbildad i dressyr och LC-utbildad i hoppning. Trafiksäker.

Konstapel Käck


Shire/Tinker född 2016


En mycket snäll bebis som just nu är under utbildning och går endast ett par pass i veckan.

Svenskt halvblod född 2005


En fin kille som kan mycket i dressyren om du orkar rida. Kan ibland vara lite busig men om du rider ordentligt och visar vem som bestämmer så är han en riktig läromästare. Han kräver lite extra omsorg med stretchning då han lätt blir överansträngd i ryggen. Fråga Lollo om du är osäker. Ska vara uppbunden vid all hantering och ha skydd och boots på alla fyra ben vid all ridning.

LiljaArdenner


En stor och tung dam, väger över 1 ton och växer fortfarande. Är mycket trygg både ute och inne. Rids av alla. Utbildas extra av Lollo i både körning och dressyr. Bommar och hoppning är inte så kul annars fungerar det mesta med damen. Ska antingen göras iordning uppbunden i sin box eller på stallgången.

Milo


Tinker född 2016


En mycket snäll men envis bebis som just nu är under utbildning och går endast ett par pass i veckan.

Ardenner


Inlånat sto under 2019-2021. Mycket snäll dam men stark, så hon måste ledas med hingstkedja. Är lite beroende av sin grannkompis Maja och blir orolig när hon får stå själv. Har inte kommit så långt i sin utbildning än men är inkörd. Hoppas kunna betäcka henne under 2020. Ska vara uppbunden vid all hantering.

Tinker


En mycket snäll och ambitös häst. Kan vara lite snabb i galoppen ute och i ridhuset men är lugn för övrigt. Trygg i sig själv och i trafiken. Hoppning är väl inte hans starka sida men han gör sitt bästa. Ska vara uppbunden vid all hantering. Rids med en mjuk och stadig hand och jämt skänkeltryck och stark rumpa.

Polsk import


Ett envist C-ponny sto men som är mycket snäll. Kan vara lite stark vid hantering och ridning. Eftersom hon är så envis kan det även vara en utmaning i både ridningen och vid hanteringen, men ge dig inte! Hon ska vara uppbunden vid all hantering. LC-utbildad i både dressyr och hoppning.

Korsningsponny född 2002


Tonardo är en C-ponny valack. Han kan test dig ordentligt om du är lite osäker vid hanteringen men var bestämd så löser sig det mesta. Han är oftast pigg och glad och mycket populär, en riktig läromästare. Han är även snäll ute och mycket trafiksäker. Gillar att hoppa. LB-utbildad i dressyr och LB/LA-utbildad i hoppning.

Vidar


Fjording


Mycket snäll herre som just nu håller på att sättas in i verksamheten. Rids endast av de lite mer erfarna ryttarna.


Sidan senast uppdaterad: 2022-01-18